Your search results

Regulamin i Polityka prywatności Globly.eu

z dnia 03.11.2020r.

Spis treści.

I. Regulamin i Umowa Dobrej Współpracy serwisu Globly.eu
II. Polityka prywatności i cookies

I. Regulamin i Umowa Dobrej Współpracy serwisu Globly.eu 

Niniejszy Regulamin i Umowa Dobrej Współpracy, określa zasady współpracy Globly.eu z użytkownikami serwisu https://globly.eu, którzy poszukują ofert nieruchomości oraz dodają oferty nieruchomości w serwisie.

Umowa jest zawarta pomiędzy właścicielem marki i domeny https://globly.eu – firmą Remarco Waliczek Spółka Jawna z siedzibą w Cieszynie, ul. Zofii Kossak-Szatkowskiej 8/30, 43-400 Cieszyn, NIP: 5482673348, NIP EU: EU5482673348, zwaną dalej “Globly”, “Globly.eu” oraz “https://globly.eu

użytkownikiem serwisu, który korzysta z serwisu bez utworzenia konta lub utworzy konto na serwisie internetowym Globly.eu i zgłosi do publikacji ofertę sprzedaży lub wynajmu nieruchomości poprzez formularz dostępny na stronie https://globly.eu/dodaj, zwanym dalej “Partnerem”.

§ 1. Słownik pojęć

  1. Dobra Współpraca – współpraca Globly z Partnerami, otoczeniem biznesowym, administracyjnym i osobami prywatnymi, która ma na celu wspólne dobro i korzyści z wzajemnym poszanowaniem, otwartością i przejrzystością.
  2. “Globly”, “Globly.eu” oraz “https://globly.eu – serwis internetowy, prowadzony przez firmę Remarco Waliczek Spółka Jawna z siedzibą w Cieszynie, ul. Zofii Kossak-Szatkowskiej 8/30, 43-400 Cieszyn, który umożliwia samodzielne dodawanie ofert sprzedaży i wynajmu nieruchomości oraz prowadzi działania promocyjne mające na celu pozyskanie zainteresowania potencjalnych klientów przedstawionymi w serwisie ofertami.
  3. Partner – osoba lub firma, która publikuje oferty sprzedaży lub wynajmu nieruchomości w serwisie Globly poprzez formularz dostępny na stronie https://globly.eu/dodaj.
  4. Prywatna oferta sprzedaży – oferta sprzedaży nieruchomości bezpośrednio od właściciela, który jest Partnerem Globly.
  5. Oferta sprzedaży pośrednika – oferta sprzedaży nieruchomości dodana w serwisie Globly przez niezależnego agenta lub agencję nieruchomości, która jest Partnerem Globly i reprezentuje właściciela nieruchomości w procesie sprzedaży.
  6. Prywatna oferta wynajmu – oferta wynajmu nieruchomości bezpośrednio od właściciela, który jest Partnerem Globly.
  7. Oferta wynajmu pośrednika – oferta wynajmu nieruchomości dodana w serwisie Globly przez niezależnego agenta lub agencję nieruchomości, która jest Partnerem Globly i reprezentuje właściciela nieruchomości w procesie wynajmu.
  8. Użytkownik – dowolna osoba odwiedzająca serwis pod adresem https://globly.eu
  9. Klient – użytkownik serwisu Globly, potencjalnie zainteresowany ofertą Partnera.

§ 2. Ogólne zasady Dobrej Współpracy Globly

  1. Globly zobowiązuje się zachowania poufności danych Klientów i Partnerów oraz do przekazania Partnerowi danych Klientów tylko i wyłącznie za ich wyraźną zgodą. 
  2. Globly zobowiązuje się do promocji ofert sprzedaży i wynajmu nieruchomości Partnerów w dostępnych kanałach promocyjnych w celu pozyskania zainteresowania Klientów.
  3. Partner zobowiązuje się do dostarczenia rzetelnych informacji na temat publikowanych w serwise Globly.eu ofert sprzedaży lub wynajmu nieruchomości.
  4. Globly zobowiązuje się do rzetelnej i przejrzystej obsługi osób potencjalnie zainteresowanych ofertą Partnera. 
  5. Partner zobowiązuje się do rzetelnej i przejrzystej obsługi przekazanych przez Globly.eu osób potencjalnie zainteresowanych ofertą Partner.

§ 3. Współpraca z niezależnymi agentami nieruchomości i z agencjami

  1. Partner, który jest niezależnym agentem lub przedstawicielem agencji nieruchomości, może samodzielnie dodać w serwisie Globly.eu oferty sprzedaży lub wynajmu nieruchomości.
  2. Publikacja i promocja pierwszej dodanej oferty jest bezpłatna na czas 60 dni od daty publikacji.
  3. Publikacja większej liczby ofert oraz publikacja po bezpłatnym okresie 60 dni, wymaga aktywacji płatnego pakietu dostępnego w panelu Partnera. Cena publikacji oferty sprzedaży lub wynajmu nieruchomości w przypadku wszystkich pakietów wynosi 1€ / miesiąc za jedną ofertę.
  4. W przypadku zainteresowania Klienta Globly ofertą Partnera, Globly rejestruje dane Klienta wyłącznie za jego wyraźną zgodą. Rejestracja Klienta następuje poprzez przekazanie drogą mailową z adresu hello@globly.eu imienia i nazwiska Klienta Partnerowi. Gdy Partner odpowie na wiadomość e-mail potwierdzeniem rejestracji Klienta, Klient jest zarejestrowany u Partnera. Następnie Globly udostępnia Partnerowi dane kontaktowe Klienta (wyłącznie po wyraźnej zgodzie Klienta)
  5. W przypadku zainteresowania Klienta zakupem lub wynajmem nieruchomości, Partner przekazuje wszelką niezbędną dokumentację nieruchomości, wzory umów oraz informacje na temat nieruchomości do Globly.eu oraz wskazanej przez Globly kancelarii adwokackiej, która wspólnie z Globly i Partnerem prowadzi sprawę Klienta. 
  6. W przypadku transakcji wynajmu nieruchomości Partnera, Globly nie pobiera żadnej prowizji od wynajmu.
  7. W przypadku transakcji sprzedaży nieruchomości Partnera, zarejestrowanemu u Partnera przez Globly Klientowi, podział prowizji wynosi po 50% dla obu stron – Partnera i Globly.
  8. Rozliczenie pomiędzy Globly, a Partnerem następuje na podstawie faktury VAT wystawionej przez Globly za usługę “Promocja oferty nieruchomości”.

§ 4. Współpraca z prywatnym właścicielem

  1. Partner, który jest prywatnym właścicielem nieruchomości, może samodzielnie dodać w serwisie Globly.eu oferty sprzedaży lub wynajmu nieruchomości.
  2. Publikacja i promocja pierwszej dodanej oferty jest bezpłatna na czas 60 dni od daty publikacji.
  3. Publikacja większej liczby ofert oraz publikacja po bezpłatnym okresie 60 dni, wymaga aktywacji płatnego pakietu dostępnego w panelu Partnera. Cena publikacji oferty sprzedaży lub wynajmu nieruchomości w przypadku wszystkich pakietów wynosi 1€ / miesiąc za jedną ofertę.
  4. W przypadku zainteresowania Klienta Globly ofertą Partnera, Globly rejestruje dane Klienta wyłącznie za jego wyraźną zgodą. Rejestracja Klienta następuje poprzez przekazanie drogą mailową z adresu hello@globly.eu imienia i nazwiska Klienta Partnerowi. Gdy Partner odpowie na wiadomość e-mail potwierdzeniem rejestracji Klienta, Klient jest zarejestrowany u Partnera. Następnie Globly udostępnia Partnerowi dane kontaktowe Klienta (wyłącznie po wyraźnej zgodzie Klienta). 
  5. W przypadku zainteresowania Klienta zakupem lub wynajmem nieruchomości, Partner przekazuje wszelką niezbędną dokumentację nieruchomości, wzory umów oraz informacje na temat nieruchomości do Globly.eu oraz wskazanej przez Globly kancelarii adwokackiej, która wspólnie z Globly i Partnerem prowadzi sprawę Klienta. 
  6. W przypadku transakcji wynajmu nieruchomości Partnera, Globly nie pobiera żadnej prowizji od wynajmu.
  7. W przypadku transakcji sprzedaży Klientowi nieruchomości Partnera, który jest prywatnym właścicielem, prowizja dla Globly jest ustalona w niezależnej umowie.

§ 5. Odpowiedzialność stron

  1. Użytkownicy korzystają z serwisu wyłącznie na własny koszt i własne ryzyko.
  2. Partner ponosi wyłączną odpowiedzialność za prawdziwość i rzetelność informacji oraz materiałów, które publikuje w serwisie Globly.eu.
  3. Partner, który umieszcza w serwisie Globly.eu informacje i materiały (zdjęcia, wideo, pliki PDF etc.) oświadcza, że posiada prawa niezbędne do ich publikacji. Globly.eu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za naruszenia praw autorskich osób trzecich.
  4. Globly nie ponosi żadnej odpowiedzialności za naruszania wynikające z działań lub zaniedbań Partnera.
  5. Zarówno Partner, jak i Globly zobowiązują się do przestrzegania zasad Dobrej Współpracy dla dobra wspólnego oraz satysfakcji Klienta.

§ 6. Spory i rozwiązanie umowy

  1. Globly i Partner zobowiązują się do przestrzegania zasad Dobrej Współpracy i w razie wystąpienia sporu do dołożenia wszelkich starań o polubowne rozwiązanie sporu przez okres przynajmniej 30 dni.
  2. W przypadku braku porozumienia, każda ze stron może rozwiązać umowę.
  3. Aby rozwiązanie umowy było skuteczne, Partner lub Globly musi usunąć konto Partnera w serwisie Globly.eu.
  4. Jeżeli spór wymaga drogi sądowej, sądem odpowiednim do rozstrzygania jest sąd właściwy dla siedziby Globly.

§ 7. Deklaracja stosowania Dobrych Praktyk

  1. Obie strony zobowiązują się do stosowania wszelkich znanych Dobrych Praktyk we współpracy i do starań o Dobrą Współpracę. 

§ 8. Rodzaje i zakres usług serwisu Globly.eu

  1. Globly oferuje możliwość bezpłatnego przeglądania i wyszukiwania ofert nieruchomości, możliwość zakładania bezpłatnych kont użytkowników w serwisie https://globly.eu, możliwość porównywania ofert, po zalogowaniu do konta dodawania ofert do “Ulubione”, zapamiętywania wyników wyszukiwania nieruchomości.
  2. Użytkownikom, którzy posiadają konto i zapisują wyniki wyszukiwania, Globly oferuje bezpłatne automatyczne powiadomienia e-mail, wysyłane na adresy e-mail użytkowików za każdym razem, gdy na Globly.eu zostanie dodana nieruchomość spełniająca kryteria wyszukiwania.
  3. Globly oferuje możliwość dodawania informacji o ofertach sprzedaż i wynajmu nieruchomości na stronie https://globly.eu. Dodane przez Partnerów oferty nieruchomości nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.
  4. Publikacja pierwszej oferty nieruchomości na 60 dni jest bezpłatna. Później cena to 1€ / miesiąc za jedną ofertę.
  5. Globly oferuje wsparcie promocyjne oraz wsparcie w obsłudze Klientów zainteresowanych ofertami Partnerów.
  6. Globly bezpłatnie udostępnia dodane przez Partnerów oferty we własnych kanałach promocyjnych. Istnieje również możliwość dodatkowej promocji płatnej na uzgodnionych indywidualnie warunkach.
  7. Globly oferuje wskazanie kancelarii adwokackiej oraz agenta nieruchomości do obsługi transakcji kupna i wynajmu nieruchomości.

§ 9. Inne prawa i obowiązki stron

  1. Globly dołoży wszelkich starań, aby serwis Globly funkcjonował w sposób ciągły. 
  2. Globly zastrzega, że w funkcjonowaniu mogą wystąpić przerwy w celu dokonania prac konserwacyjnych, aktualizacji danych, naprawienia błędów serwisu itp.
  3. Korzystając z serwisu Globly użytkownicy zobowiązani są do postępowania zgodnego z prawem oraz zasadami współżycia społecznego. 
  4. Niedozwolone jest dostarczanie przez użytkowników serwisu Globly.eu treści o charakterze nielegalnym, bezprawnym, naruszającym prawa innych osób i uzasadniony interes Globly.eu.
  5. Zabronione jest kopiowanie i pobieranie zawartości udostępnionych w serwisie Globly.eu i wtórne ich wykorzystywane w całości lub w istotnej części. Wszystkie treści są objęte ochroną prawa autorskiego. Użytkownik ma prawo do korzystania z nich jedynie w ramach dozwolonego użytku osobistego.

§ 10. Reklamacje

  1. Reklamację z tytułu nieprawidłowości w działaniu Globly lub działalności gospodarczej Globly, użytkownik  może przekazać, w najbardziej dogodny dla siebie sposób spośród poniższych:
    1. korespondencyjnie na adres siedziby,
    2. poprzez przesłanie za pośrednictwem wiadomości e-mail w formie elektronicznej na adres hello@globly.eu.
  2. Treść pisma Reklamacji powinna zawierać: imię, nazwisko, adres do korespondencji, opis stanu faktycznego będącego źródłem reklamacji, oczekiwania i roszczenia dotyczące sposobu rozstrzygnięcia, zgodę lub jej brak na przesłanie odpowiedzi drogą elektroniczną.
  3. Reklamacja w Globly rozpatrujemy niezwłocznie, a odpowiedzi udzielamy do 14 dni od jej złożenia. W sprawach trudnych, wymagających współpracy z innymi podmiotami, np. w celu uzyskania dodatkowych danych czy zebrania dokumentów dopuszczamy możliwość wydłużenia terminu rozpatrywania reklamacji. W przypadku wystąpienia utrudnień, poinformujemy użytkownika o tym fakcie przed upływem 14-dniowego terminu, wyjaśnimy przyczyny przedłużenia terminu odpowiedzi, który nie może być w każdym przypadku dłuższy niż 30 dni. Postanowienia niniejszego paragrafu nie uchybiają terminom przewidzianym w obowiązujących  przepisach prawa.
  4. Odpowiedź na reklamację powinna zostać udzielona w formie właściwej dla formy jej złożenia, chyba że użytkownik zażyczy sobie innej formy Odpowiedź na reklamację zawiera: uzasadnienie faktyczne i prawne, od czego można odstąpić gdy reklamacja spełnia żądania Usługobiorcy, wyczerpującą informację na temat rozstrzygnięcia.
  5. W przypadku nieuwzględnienia roszczeń wynikających z reklamacji odpowiedź zawiera także pouczenie o możliwości: odwołania się od rozstrzygnięcia oraz sposobie wniesienia odwołania, skorzystania z instytucji mediacji albo sądu polubownego, albo innej drogi  polubownego rozwiązywania sporów, wystąpienia z wnioskiem o rozpatrzenie sprawy do Rzecznika Finansowego, Rzecznika Ochrony Klientów i Konkurencji oraz wystąpienia z powództwem do sądu powszechnego.

§ 11. Postanowienia końcowe

  1. Użytkownicy przed rozpoczęciem korzystania z Globly są zobowiązani do zapoznania się z niniejszym Regulaminem i Polityką prywatności. Niniejszy Regulamin pełni rolę ogólnych warunków umów w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego.
  2. Regulamin i Polityka Prywatności są udostępnione Użytkownikom nieodpłatnie za pośrednictwem serwisu Globly.eu w formie, która umożliwia jego pobranie, utrwalenie i wydrukowanie.
  3. Globly zastrzega możliwość wprowadzania zmian w powyższym Regulaminie oraz w Polityce Prywatności. W przypadku zmiany treści zostanie ona umieszczona na stronie Globly, a użytkowników poinformujemy o udostępnieniu zmienionej wersji. Regulamin wchodzi w życie z dniem jego ogłoszenia na stronie.

II. Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności

  1. Globly.eu nie wymaga podawania jakichkolwiek danych osobowych do prawidłowego korzystania ze strony internetowej https://globly.eu.
  2. Dane osobowe użytkowników mogą być zbierane tylko w przypadku chęci kontaktu użytkownika z Globly.eu (poprzez kontakt telefonicznych, Whatsapp, e-mail lub jeden z formularzy kontaktowych na stronie Globly.eu).
  3. Administratorem danych osobowych jest Globly.eu – marka należąca do firmy Remarco Waliczek Spółka Jawna z siedzibą w Cieszynie, ul. Zofii Kossak-Szatkowskiej 8/30, 43-400 Cieszyn, NIP: 5482673348, NIP EU: EU5482673348, zwana dalej “Globly”, “Globly.eu” oraz “https://globly.eu”, e-mail: hello@globly.eu, numer telefonu: +48 509 694 441.
  4. W ramach usług promocji ofert nieruchomości i pośrednictwa w sprzedaży Globly.eu pełni funkcję podmiotu przetwarzającego dane osobowe na zlecenie administratorów danych osobowych, którymi są Partnerzy Globly.eu, tj. współpracujące z Globly.eu kancelarie adwokackie, prywatni właściciele nieruchomości, agenci lub agencje nieruchomości, agenci oraz agencje zajmujące się wynajmem nieruchomości, a także pośrednictwem w wynajmie nieruchomości, do których kierowane jest zapytanie o ofertę nieruchomości.
  5. Globly.eu przekazuje dane osobowe Partnerom współpracującym tylko i wyłącznie za wyraźną zgodą użytkowników.
  6. Globly.eu, jako administrator danych, może przetwarzać także dane osobowe w celach statystycznych i marketingowych.
  7. Globly.eu nie stosuje profilowania.
  8. Globly.eu i firma Remarco Waliczek Spółka Jawna nie powołała Inspektora Danych Osobowych i nie jest zgodnie z przepisami prawa do tego zobligowana.
  9. Globly.eu przetwarza dane osobowe w celach:
    1. świadczenia na rzecz użytkowników usług promocji / poszukiwania ofert nieruchomości, usług pośrednictwa w transakcjach sprzedaży / zakupu nieruchomości lub wynajmu nieruchomości, a także pozostałych usług oferowanych w ramach działalności – podstawą prawną przetwarzania danych jest zawarcie i wykonanie umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
    2. marketingowych – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes Usługodawcy – marketing własny (art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
    3. rozpatrzenia reklamacji, dochodzenia i obrony w razie zaistnienia roszczeń – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes Usługodawcy (art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
    4. prowadzenia zestawień statystycznych – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes Usługodawcy (art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
    5. wysyłki informacji handlowych drogą elektroniczną – wyłącznie w przypadku wyrażenia zgody przez Użytkownika – podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda Usługobiorcy (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
  10. Dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny dla wykonania umowy, a po tym okresie dla celów i przez czas oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń, lub do czasu cofnięcia udzielonej zgody.
  11. Każdej osobie, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo do dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Uprawnienia te można realizować zgodnie z zasadami opisanymi w art. 16 – 21 RODO, kontaktując się pod adresem hello@globly.eu lub poprzez stronę: https://globly.eu/ustawienia-prywatnosci/
  12. W razie gdy przetwarzanie danych osobowych objętych żądaniem dotyczy danych, co do których administratorem jest Partner Globly – prywatny właściciel nieruchomości, agent lub agencja nieruchomości, z którą Globly.eu współpracuje, jeśli to konieczne dla realizacji uprawnienia przekaże niezwłocznie do niej żądanie.
  13. W związku z ewentualnymi naruszeniami ochrony danych osobowych przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  14. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby zawrzeć i wykonywać umowę zawieraną z Usługodawcą lub być podmiotem działań marketingowych ze strony Usługodawcy.
  15. Informacje handlowe mogą być do Usługobiorców przesyłane drogą elektroniczną wyłącznie po uzyskaniu ich zgody, co jest dobrowolne.
  16. Usługodawca gwarantuje poufność wszelkich przekazanych danych osobowych oraz stosowanie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych.
  17. Usługodawca zapewnia, że wszelkie zebrane dane osobowe będą udostępniane tylko odbiorcom niezbędnym w przypadku korzystania przez niego z osób współpracujących, np. księgowych, podwykonawców, kurierów i przewoźników, kancelarii prawnych lub jeżeli obowiązek przekazania tych danych wynika lub będzie wynikać z obowiązujących przepisów prawa, np. organom ścigania.
  18. Usługodawca może przetwarzać m.in. następujące dane osobowe:
    1. nazwisko i imiona Usługobiorcy,
    2. numer ewidencyjny PESEL lub – gdy ten numer nie został nadany –
    3. numer paszportu, dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość,
    4. adres zamieszkania,
    5. adres do korespondencji,
    6. adres poczty elektronicznej,
    7. numer telefonu,
    8. numer konta bankowego,
    9. dane o dochodach i obciążeniach majątkowych,
    10. dane o statusie społeczno-rodzinnym.

Polityka cookies

Poniższy wzór polityki cookies chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska.

  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu  globly.eu, Remarco Waliczek Spółka Jawna, ul. Zofii Kossak-Szatkowskiej 8/30, 43-400 Cieszyn.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1.  dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2.  tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    3.  utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  1. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  4. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Twoje ustawienia prywatności: https://globly.eu/ustawienia-prywatnosci/
Usuwanie wszystkich naszych plików Cookies: https://globly.eu/usuwanie-plikow-cookies/

Porównaj oferty